Марія народилася 27 травня 1772 року в Алансоні, невеликому містечку неподалік Парижа, в сім'ї торговця тканинами, з вродженими дефектами — одна нога коротша за іншу, плечі перекошені. Батьки через потворність дитини та незрозумілих здібностей, які їх лякали, віддали маленьку дочку до притулку при жіночому монастирі.

У монастирській бібліотеці Марія прочитала всі книги з нумерології, магії, езотерики та інших таємних знань. У шістнадцять років вона покинула монастир і вирушила на заробітки до Парижа.

У 1790 році, разом з однією зі своїх подруг, Марія відкрила власний ворожильний салон на Рю де Турнон, де всім бажаючим пророкували долю за допомогою астрології, карт та інших методів. Вважається, що після здійснених пророцтв Марату, Робесп'єру і Сен-Жюсту Ленорман стали називати Чорною Марією.

У 1808 році Ленорман була вислана з Франції (за легендою - за передбачення розгрому французької армії в Росії) і повернулася до Парижа тільки після зречення Наполеона.

У 1828 році Марія Ленорман залишила Париж і усамітнилася у своєму заміському будинку. Щоб дізнатися про своє майбутнє, до неї приходили такі відомі люди свого часу, як Джоаккіно Россіні, Луї-Філіпп, Оноре де Бальзак. Вона померла 23 червня 1843 року внаслідок недбальства лікаря.